COMUNICAT
06.01.2022
 

   
     
         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 30.12.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 3 (trei) inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, prevăzută de art. 339 alin. (3) din Codul penal.
        Prin rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
        La data de 17.09.2021, în jurul orei 1400, în contextul organizării unui protest neautorizat pe platoul din faţa Prefecturii Judeţului Galaţi, cei trei inculpaţi au îngreunat traficul pe strada Domnească, prin aceea că şi-au parcat autoturismele în faţa Prefecturii, pe sensul de mers dinspre strada Brăilei către strada Gării, oblic faţă de axul străzii.
        Timp de aproximativ 25 de minute, traficul celorlalţi participanţi a fost deviat pe străzile învecinate, iar traficul mijloacelor de transport în comun a fost considerabil îngreunat, autobuzele şi troleibuzele fiind dirijate de către organele poliţiei rutiere să treacă pe lângă autoturismele parcate ilegal.
        La data de 05.01.2022, rechizitoriul şi dosarul cauzei au fost înaintate la Judecătoria Galaţi, în vederea verificării legalităţii sesizării instanţei, administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
        Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.