COMUNICAT
28.12.2021
 

   
     
         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
         La data de 27.12.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii, în concurs şi în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunilor de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal în referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal, distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (1), tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal şi portul sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de art. 372 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 din Codul penal şi art. 41 alin. (1) din Codul penal.
        Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 26.12.2021, în jurul orei 1230, pe fondul consumului de alcool şi a unei stări conflictuale spontane, inculpatul, înarmat cu un motoferăstrău în funcţiune, a intrat în incinta unui bar din oraşul Tg. Bujor, prin secţionarea uşii de acces, după care, folosind acelaşi obiect vulnerant, a agresat persoana vătămată, cauzându-i acesteia plagă tăiată, leziune traumatică pentru a cărei vindecare au fost necesare 7 – 9 zile de îngrijiri medicale.
        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că începerea urmăririi penale in rem, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.