COMUNICAT
20.12.2021
 

   
     
          Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 20.12.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 20.12.2021, a unei persoane, cercetată īn calitate de inculpat, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată, prevăzută de art. 233 din        Codul penal raportat la art. 234 alin. (1) lit. a) şi c) din Codul penal.
        Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
        La data de 19.12.2021, īn jurul orelor 13,30, inculpatul, avānd faţa acoperită, a pătruns īn incinta unei case de amanet din municipiul Brăila, unde, prin folosirea de ameninţări cu un pistol de jucărie şi prin exercitarea de violenţe fizice, a sustras sumele de 2.825 euro şi 214 lei, provocāndu-i persoanei vătămate leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de īngrijiri medicale, inculpatul fiind prins īn flagrant de organele de poliţie.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că arestarea preventivă este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, măsură care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.