COMUNICAT
15.12.2021
 

   

         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 14.12.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 14.12.2021, a unei persoane, cercetată īn calitate de inculpat, pentru săvārşirea infracţiunii de viol īn formă continuată, prevăzută de art. 218 alin. (1) şi alin. (3) lit. a), lit. b) şi lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal (4 acte materiale).
        Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, respectiv, la data de 20.05.2020, īn vara anului 2020, īn toamna anului 2020 şi īn luna iunie a anului 2021, inculpatul a īntreţinut raporturi sexuale normale cu fiica sa minoră (care se afla īn īngrijirea, ocrotirea şi educarea sa), atāt prin constrāngere, cāt şi prin punerea īn imposibilitate de a se apăra, precum şi profitānd de această stare a persoanei vătămate,
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că arestarea preventivă este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, măsură care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.