COMUNICAT
15.12.2021
 

   

         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
         La data de 25.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive a unui inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 18.11.2021, în urma unui conflict spontan, inculpatul a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un cuţit, în zona abdominală, provocându-i acesteia o plagă înjunghiată, penetrantă, perforantă, transfixiantă, care interesează stomacul, splina şi mezocolonul transvers cu hemiperitoneu masiv, leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30 – 40 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în pericol viaţa persoanei vătămate.
        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi restabilirii răspunderii penale.
       Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.