COMUNICAT
08.12.2021
 

   

        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila, prin rechizitoriul nr. 197/P/2021 din data de 03.12.2021, au dispus trimiterea īn judecată a:
           - unui inculpat, īn stare de arest preventiv, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Cod penal şi
           - unui inculpat, sub control judiciar, pentru săvārşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. (2) din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal.
        Procurorii au reţinut că, la data de 15.09.2021, īn jurul orei 1200, al doilea inculpat, pe fondul unui conflict verbal spontan cu o persoană vătămată, a aplicat acesteia o lovitură īn zona spatelui, cu un corp tăietor īnţepător, tip baionetă, īn lungime totală de 31,5 cm, cauzāndu-i astfel o plagă tăiată ce a necesitat pentru vindecare 7-9 zile de īngrijiri medicale.
        Īn acest context, īn după-amiaza aceleiaşi zile, īn jurul orei 1241, primul inculpat, aflānd că fratele său (persoana vătămată susmenţionată) a fost agresat fizic, s-a urcat la volanul autoturismului personal, īnsoţit de alţi doi membri de familie, şi a condus spre locuinţa celui de-al doilea inculpat, care se afla pe marginea carosabilului, īn dreptul imobilului īn care locuia. Observāndu-l, primul inculpat a accelerat pānă la viteza de 78,9 km/h, a virat intenţionat dreapta cu direcţia către acesta, l-a lovit īn plin şi i-a cauzat un traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stāngă, contuzii la membrele superioare/inferioare, precum şi numeroase excoriaţii.
        Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Brăila.
        Facem precizarea că trimiterea īn judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă īn finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, īn vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.