COMUNICAT
02.12.2021
 


       
La data de 28.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Z.N. (reţinut), cercetat sub aspectul săvārşirii unei infracţiuni de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal, a unei tentative la infracţiunea de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice prevăzută de art. 371 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal şi art. 41 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 43 alin. (5) din Codul penal.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 27.11.2021, īn jurul orei 1130, īn timp ce se aflau īn talciocul din municipiul Galaţi, inculpatul Z.N. a aplicat o lovitură, cu o coadă de tārnăcop, īn cap, persoanei vătămate P.A. cauzāndu-i leziuni traumatice la nivelul capului, după care a lovit, cu un cuţit, īn zona inimii pe victima P.C., provocāndu-i un traumatism-toraco abdominal deschis, cu plagă īnţepat tăiată precordială stānga, cu secţiune costală C7 stāng, hemopneumotorax masiv stāng şi atelectazie pulmonară, transfixianta pericardică şi cardiacă, cu secţionare de diafragm transfixiant, leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia.
        Acţiunile agresive ale inculpatului au creat o stare de temere şi de indignare persoanelor prezente īn acel loc la momentul agresiunii, şi care au observat cele īntāmplate.
        Cererea formulată a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Z.N. pe o perioadă de 30 de zile.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.