COMUNICAT
17.11.2021

 
       La data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi arestarea preventivă a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de viol, prevăzute de art. 218 alin. (1) şi (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Din materialul probator administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în seara zilei de 14.11.2021, inculpatul, pe fondul relaţiei de prietenie cu cele două persoane vătămate (în vârstă de 11 ani, respectiv 13 ani) şi având cunoştinţă că cei doi minori au părăsit fără permisiune centrul social în care sunt instituţionalizaţi, le-a oferit găzduire în locuinţa sa, unde, după ce au consumat împreună o cantitate semnificativă de alcool şi au fumat mai multe ţigări cu efect halucinogen, a profitat de starea euforică în care se aflau minorii, întreţinând cu aceştia raporturi sexuale orale, respectiv anale.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.