COMUNICAT
12.10.2021

         La data de 11.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat Judecătoriei Făurei luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pentru săvārşirea, īn concurs real, a infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Făurei, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 10.10.2021, īn jurul orei 0000, inculpatul a condus autoturismul marca marca VW Passat, cu nr. BR 81 GBI, pe str. Republicii din com. Galbenu, jud. Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi avānd o īmbibaţie alcoolică de 1,68g/l alcool pur īn sānge. Neavānd cunoştinţe şi abilităţi pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice şi din cauza stării de ebrietate īn care se afla, acesta a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a pătruns cu autoturismul īn şanţ, după care a distrus gardul imobilelor nr. 350 - 352. Īn urma accidentului, pasagerul aflat pe bancheta din spate a autoturismului a suferit o vătămare corporală, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă sāngerāndă, cu fractură de boltă craniană. La scurt timp după săvārşirea faptei, inculpatul a părăsit locul accidentului, fără īncuviinţarea organelor de poliţie, fiind găsit la domiciliul său.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Precizăm că īnceperea urmăririi penale īn cauză, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.