COMUNICAT
21.09.2021

         La data de 11.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de o inculpată, pentru săvārşirea infracţiunii de furt calificat.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpată, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 06.09.2021, īn jurul orei 9,30, inculpata a pătruns īn locuinţa persoanei vătămate şi a sustras suma de aproximativ 12.000 lei, prin mijloace dolosive şi profitānd de starea vădită de vulnerabilitate şi de sănătate precară a acesteia.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Precizăm că īnceperea urmăririi penale īn cauză, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.