COMUNICAT
17.09.2021


         La data de 17.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvārşirii tentativei la infracţiunea de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 din Codul penal īn referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 16.09.2021, īn jurul orei 10,00, īn timp ce se afla la locuinţa persoanei vătămate, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan, inculpatul a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit, īn zona gātului şi a toracelui anterior şi posterior, persoana vătămată suferind leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30 – 40 de zile de īngrijiri medicale şi care i-au pus īn primejdie viaţa.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Precizăm că īnceperea urmăririi penale īn cauză, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.