COMUNICAT

17.09.2021

 
        La data de 17.09.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, īncepānd cu data de 17.09.2021, faţă de un inculpat, cercetat īn stare de reţinere, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor.
        Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 15.09.2021, īn jurul orei 12,41, inculpatul, pe fondul unei stări emoţionale cauzate de agresarea, cu cāteva minute mai devreme, a fratelui său de către persoana vătămată, s-a deplasat cu un autoturism către domiciliul acesteia.
        Persoana vătămată se afla īn afara carosabilului, īn dreptul imobilului său, iar inculpatul, deplasāndu-se cu viteză mare, a lovit-o cu intenţie. Īn urma impactului, persoana vătămată a suferit multiple leziuni traumatice, fiind ulterior transportată la spital.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Precizăm că īnceperea urmăririi penale īn cauză, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.