COMUNICAT
13.09.2021
 


                La data de 10.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 199 din Codul penal.
                Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 de zile.
                Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 07.09.2021, īn timp ce se afla la domiciliu şi pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat unui membru de familie (soţia acestuia), īn mod repetat, lovituri cu picioarele şi cu pumnii, īn zona capului şi īn zona abdominală, cauzāndu-i multiple leziuni traumatice, printre care infiltrat hemoragic epicranian frontal şi ruptură splenică, leziuni care au cauzat decesul victimei.
                Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
                Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.