COMUNICAT
08.09.2021
 




        La data de 04.09.2021, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu 04.09.2021, a unei persoane, cercetate īn calitate de inculpat pentru săvārşirea, īn concurs real, a patru infracţiuni de furt şi furt calificat.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 09.08.2020, inculpatul a sustras produse dintr-o unitate comercială de pe raza municipiului Brăila.
        La data de 26.08.2021, īn timp ce se afla īn parcarea unei unităţi comerciale din municipiul Brăila, prin distrugerea sistemului de asigurare, inculpatul a sustras o bicicletă; ulterior, īn aceeaşi zi, aflāndu-se īn incinta unei alte unităţi comerciale din municipiul Brăila, acesta a sustras mai multe produse vestimentare.
        De asemenea, īn data de 27.08.2021, aflāndu-se īn faţa unui bloc din municipiul Brăila, prin tăierea sistemului de asigurare, inculpatul a sustras o bicicletă.
        Prejudicial total produs este īn valoare de aproximativ 2.300 lei.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale in rem, respective punerea īn mişcare a acţiunii penale, sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.