COMUNICAT
08.09.2021

         La data de 07.09.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat pentru săvârşirea faptei de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 05.09.2021, în jurul orei 1730, în timp ce se afla pe raza unei localităţi din judeţul Galaţi, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a aplicat persoanei vătămate, în mod repetat, lovituri cu un par în zona capului şi în zona toracică, provocându-i multiple leziuni traumatice, printre care fracturi cominutive, cu deplasare temporal şi parietal drept, fractură occipitală, hematom subdural acut emisfer drept cu efect de masă, hemoragie subarahnoidiană cort cerebelos, fractură sinus sfenoid stâng, hemosinus, sinusurile sfenoidale şi regiunea etmoido nazală, fractură oase proprii nazale, contuzie pulmonară dreapta, care au necesitat pentru vindecare un număr de 75 – 80 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa acesteia.
        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.