COMUNICAT
02.09.2021
              Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
           
La data de 01.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut) cercetat sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat, prevăzută de art.32 alin.(1) din Codul penal raportat la art. 188 alin.(1) - art.189 alin.(1) lit.h) din Codul penal, în referire la art.199 din Codul penal.
            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 28.08.2021, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla în curtea locuinţei comune, împreună cu concubina sa, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a stropit-o pe aceasta cu 200 ml. de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o. În acest mod, inculpatul i-a cauzat persoanei vătămate arsuri pe 7-12% din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare 21-28 zile de îngrijiri medicale.
            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.