C O M U N I C A T
31 august 2021
             Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

             La data de 29.08.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii tentativei de omor calificat, prevăzută de art.32 alin.(1) din Codul penal īn referire la art. 188 alin.(1) - art.189 alin.(1) lit.e) din Codul penal.
            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 28.08.2021, pe fondul unui conflict preexistent, precum şi a consumului de alcool, inculpatul (cunoscut cu antecedente penale) a aplicat unei persoane vătămate minore o lovitură cu cuţitul īn zona gātului, rezultatul letal neintervenind datorită īngrijirilor medicale de specialitate acordate competent şi īn timp oportun.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.