C O M U N I C A T
27 august 2021
             Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            La data de 26.08.2021, pe rolul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi a fost īnregistrat un dosar penal avānd ca obiect săvārşirea a două infracţiuni de omor, prevăzute de art. 188 alin. (1) Cod penal.
            La data de 26.08.2021, īn cauză s-a dispus īnceperea urmăririi penale in rem sub aspectul săvārşirii a două infracţiuni prevăzute de art. 188 al.1 Cod penal.

            Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 26.08.2021, īntr-un imobil din comuna Independenţa, judeţul Galaţi au fost identificate două cadavre, prezentānd urme de violenţă asupra lor.

            Īn cauză s-a dispus efectuarea unor autopsii medico - legale, īn vederea stabilirii īmprejurărilor īn care s-a produs decesul celor două persoane menţionate anterior.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.