COMUNICAT
30.07.2021
     La data de 30.07.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin.(1) din Codul penal.
    Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 29.07.2021, īn jurul orei 12.30, inculpatul a aplicat, īn mod repetat, victimei (cumnata sa), lovituri, cu o ţeava metalică, īn zonă vitală (zona capului), provocāndu-i leziuni traumatice, care au avut ca urmare decesul acesteia.
    Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
    Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
    Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.