COMUNICAT DE PRESĂ
16.07.2021
 


        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        Prin rechizitoriul din data de 15.07.2021, al Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi a fost trimis īn judecată inculpatul N.P., pentru săvārşirea a două infracţiuni de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, īn formă continuată, prevăzute de art. 301 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
        Īn fapt, s-au reţinut următoarele:
        Īn perioada 2013-2015, inculpatul, īn calitate de primar al comunei Buciumeni, judeţul Galaţi, a īncheiat, īn realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, trei contracte de deszăpezire cu o īntreprindere individuală reprezentată de soţul nepoatei sale, generānd astfel un folos patrimonial īn valoare totală de 95.157,04 lei pentru acest agent economic.
        De asemenea, īn cursul anului 2016, īn aceeaşi calitate - primar al comunei Buciumeni, judeţul Galaţi, inculpatul a semnat mai multe documente, urmare cărora nepoata acestuia, D.L.S., a fost angajată īn funcţia de consilier īn cadrul UAT Buciumeni şi, ulterior, promovată pe o funcţie superioară, generānd pentru aceasta un folos patrimonial, reprezentat de salariul īncasat īn funcţiile ocupate.
        Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Tecuci, judeţul Galaţi.
        Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale şi trimiterea īn judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.