COMUNICAT
15.07.2021
            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
           
Prin rechizitoriul din data de 13.07.2021, Parchetul de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi a dispus trimiterea īn judecată a unui inculpat, īn stare de libertate, pentru săvārşirea a 4 (patru) infracţiuni de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, īn formă continuată, prevăzute de art. 301 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal.
            Īn fapt, s-au reţinut următoarele:
            Īn perioadele 2013-2018, inculpatul, īn calitate de viceprimar şi, ulterior, primar al oraşului Panciu, judeţul Vrancea, a semnat, īn mod repetat şi īn realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, 5 (cinci) convenţii (acte adiţionale) la un contract īncheiat cu S.C. D SRL Panciu, administrată de cumnatul acestuia (soţul surorii sale), propunerile de angajare cheltuieli şi angajamente bugetare, precum şi ordinele de plată aferente actelor adiţionale menţionate, generānd astfel un folos patrimonial īn valoare totală de 48.000 lei, pentru S.C. D SRL Panciu.
            Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Panciu, judeţul Vrancea.
            Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale şi trimiterea īn judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.