COMUNICAT
12.07.2021
            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, īncepānd cu data de 08.07.2021, a unui inculpat, pentru comiterea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, īn referire la art. 199 alin. (1) din Codul penal.
            Īn ordonanţa procurorilor s-a reţinut că, īn cauză există probe care conturează următoarea situaţie de fapt:
            La data de 07.07.2021, inculpatul a aplicat fiicei sale cu vārsta de 2 ani, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele īn zona extremităţii cefalice, zona toracelui anterior şi posterior şi īn zona membrelor superioare şi inferioare, cauzāndu-i multiple leziuni traumatice, respectiv echimoze, ruptură capsulo-parenchinematoasă hepatică, hemiperitoneu masiv, care au condus la decesul acesteia.
            La data de 09.07.2021, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile.
            Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.