COMUNICAT
08.07.2021
 



        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 08.07.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 100 din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
        Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 24.06.2021, īn jurul orei 21,00, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul N. I. a aplicat, īn mod repetat, lovituri cu pumnii şi cu picioarele, īn zona feţei şi a toracelui, mamei acestuia, victima N.I., cauzāndu-i un traumatism toracic, cu fracturi costale bilaterale, cu volete costale C3-C5 stāng şi C7-C10 drepte cu hemopneumotorax bilateral, contuzie mandibulară dreapta cu fractură de unghi mandibular, leziuni traumatice, care au condus la decesul victimei īn ziua de 06.07.2021.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.