COMUNICAT DE PRESĂ
05.07.2021

 


        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        Prin rechizitoriul din data de 02.07.2021, Parchetul de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi a dispus trimiterea īn judecată a unui inculpat (avocat īn cadrul Baroului Bucureşti), īn stare de libertate, pentru săvārşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal şi vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 şi 3 īn referire la art. 194 alin. 1 lit. b şi e din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal.
        Īn fapt, s-a reţinut că, īn seara zilei de 26.11.2020, īn timp ce se deplasa cu autoturismul marca Suzuki Vitara, pe DN2-E85, km 199+400 īn afara localităţii Tişiţa, judeţul Vrancea, urmare nerespectării din culpă a regulilor de circulaţie rutieră, inculpatul a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal autoturismul marca Hyundai I 10, condus de o persoană de sex feminin, provocānd moartea acesteia şi vătămarea corporală a persoanei vătămate aflată pe bancheta din dreapta faţă, care a suferit leziuni ce i-au pus īn primejdie viaţa, vindecabile īn 100-110 zile de īngrijiri medicale.
        Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale şi trimiterea īn judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.