COMUNICAT
23.06.2021


 


            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            La data de 22.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. (1) din Codul penal.
            Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 19.06.2021, īn jurul orei 1900, īn timp ce se afla īn intravilanul unui oraş din judeţul Galaţi, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat unei persoane, īn mod repetat, lovituri cu o bātă, īn zona capului, a trunchiului şi a membrelor superioare şi inferioare, cauzāndu-i leziuni traumatice, printre care traumatism craniofacial, hemoragie subconjunctivală, plagă conjunctivală, fractură planşeu orbitar stāng, hemosinus, fractură mandibulă, traumatism toracic, fractură coastă CV, dreapta, fractură scapulă şi claviculă dreapta, traumatism membre superioare şi inferioare, fractură bază falangă 1, deget 2 māna stāngă, leziuni care au condus la decesul victimei.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.