COMUNICAT
23.06.2021


 


            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            La data de 18.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvārşirii, īn concurs, a infracţiunilor de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
            Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn ziua de 14.06.2021, īn jurul orei 2030, īn timp ce se aflau pe terasa unui bar situat īntr-o localitate din judeţul Galaţi, īn prezenţa mai multor persoane şi pe fondul unui conflict spontan, un inculpat a aplicat unei persoane o lovitură cu pumnul īn zona feţei, iar alt inculpat a aplicat aceleiaşi persoane vătămate o lovitură cu sabia īn zona capului, lovitură īn urma căreia persoana vătămată a căzut la pămānt.
            Īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au continuat să lovească victima cu sabia, cu pumnii şi picioarele, provocāndu-i acesteia multiple plăgi tăiate, zone excoriate, echimoze - leziuni traumatice īn zone de importanţă vitală.
            Prin violenţa acţiunilor, inculpaţii au provocat o stare de panică persoanelor aflate īn locaţia respectivă.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.