COMUNICAT
09.06.2021

 

        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 28.05.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal.
        Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat că, în perioada august 2016 – noiembrie 2017, inculpatul, prin manifestarea unui comportament dolosiv, a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către o persoană, în Anglia, Germania şi Franţa. În perioada menţionată şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a încurajat persoana vătămată să practice prostituţia şi să obţină sume importante de bani din care a primit cea mai mare parte prin intermediul a diferite servicii de transfer bancar/monetar sau direct de la aceasta, sume pe care le-a folosit în interes personal.
        Cauza a fost înaintată Judecătoriei Făurei.
        Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre rejudecare, situaţie care nu poate, în nici un fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.