COMUNICAT
31.05.2021

 


        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 31.05.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă o persoană, cercetată īn calitate de inculpat, pentru săvārşirea, īn concurs, a infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal şi a infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal.
        La aceeaşi data, s-a dispus reţinerea inculpatului, pe o durată de 24 de ore, īncepānd cu data de 31.05.2021, ora 10,36, pānă la data de 01.06.2021, ora 10,36, pentru faptele comise.
        Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 31.05.2021, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, arestarea preventivă a inculpatului, pentru săvārşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal.
        Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 30.05.2021, īn jurul orei 21,30, īn timp ce se afla pe un drum public al unei localităţi din judeţul Galaţi, īn prezenţa mai multor persoane şi pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat victimei, īn zona capului, două lovituri cu o scāndură de la căruţă, cauzāndu-i acesteia leziuni traumatice, care au condus la deces, iar prin violenţa acţiunilor sale a creat persoanelor prezente o stare de panică.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale, punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.