COMUNICAT
10.05.2021

         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 10.05.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 199 alin. 1 din Codul penal, urmānd a propune, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea, luarea măsurii arestării preventive.
        Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 09.05.2021, īn jurul orei 1930, īn timp ce se afla īn locuinţa sa dintr-un sat al judeţului Vrancea, inculpatul, īn urma unui conflict spontan cu bunicul său, l-a lovit pe acesta de mai multe ori cu un cuţit, īn zona cervicală, provocāndu-i leziuni incompatibile cu viaţa, victima decedānd imediat.
        Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, īncepānd cu data de 10.05.2021, ora 03.30, pānă la data de 11.05.2021, ora 03.30.
        Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară īn vederea propunerii arestării preventive, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.