COMUNICAT
04.05.2021

 


         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
         La data de 28.04.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Galaţi, arestarea preventivă a unui inculpat, pentru săvârşirea, în concurs, a infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 din Codul penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul penal şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prevăzută de art. 338 alin. 1 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, de la data de 28.04.2021.
        Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în seara datei de 27.04.2021, în jurul orei 1930, inculpatul, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un autoturism marca BMW, în care se mai aflau alţi doi tineri, pe strada Română şi strada Tecuci din municipiul Galaţi, apoi pe strada Sf. Spiridon, unde, fiind urmărit de un echipaj de poliţie, a accidentat o persoană, care se afla la marginea suprafeţei carosabile şi intenţiona să urce într-un autoturism. După accidentarea persoanei vătămate, inculpatul şi-a continuat deplasarea pe strada Sf. Spiridon, iar apoi pe strada Mihai Eminescu, unde a fost interceptat de organele de poliţie, pretinzând că nu el s-a aflat la volanul autoturismului.
        În urma accidentului, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice la piciorul stâng, evaluate medico-legal ca necesitând pentru vindecare 10-14 zile de îngrijiri medicale.
        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.