COMUNICAT
12.04.2021
         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 09.04.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal raportat la art.188 alin.(1) din Codul penal şi tentativă de viol, prevăzută de art.32 din Codul penal raportat la art.218 alin.(1) din Codul penal, cu aplicarea art.38 alin.(1) din Codul penal.
        Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.
        Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în seara zilei de 08.04.2021, inculpatul a pătruns în incinta unui magazin dintr-o localitate din judeţul Galaţi, unde prin ameninţări cu un cuţit şi prin exercitarea de violenţe asupra unei persoane vătămate a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta.
        În aceleaşi împrejurări, fiind surprins de o altă persoană vătămată, inculpatul a aplicat acesteia o lovitură cu lama cuţitului în zona abdomenului, provocându-i plagă înjunghiată penetrantă hipocondrul stâng cu interesarea intestinului subţire şi a mezenterului cu hemiperitoneu masiv, leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 30-40 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.
        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
        Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.