COMUNICAT
31.03.2021


 


        Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 22.03.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea īn judecată a unui inculpat, pentru săvārşirea, īn concurs, a infracţiunilor de violare de domiciliu, prevăzută de art. 224 alin. 1 şi alin. 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g din Codul penal şi viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e şi g din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.
        Din materialul probator administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, īn seara zilei de 28.03.2020, inculpatul s-a deplasat la domiciliul unei persoane, īn vārstă de 52 ani, dintr-o localitate a judeţului Brăila, a pătruns fără drept īn curte şi apoi īn locuinţă, unde, prin constrāngere fizică şi psihică, a īntreţinut cu aceasta timp de circa două ore acte sexuale orale, acte sexuale anale şi un raport sexual.
        Cauza a fost īnaintată Judecătoriei Făurei.
        Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată, spre judecare, situaţie care nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.