COMUNICAT
24.03.2021

         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
        La data de 15.03.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi, pentru săvârşirea, în concurs, a câte trei infracţiuni de „exploatarea cerşetoriei”.
        Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat că, în perioada martie 2016 – noiembrie 2020, inculpaţii i-au determinat, în mod repetat, pe copiii lor minori, să se deplaseze în zona unei staţii C.F.R. din jud. Brăila, pentru a apela la mila publicului şi a cere ajutor material conducătorilor auto ce staţionau în dreptul barierei de la trecerea la nivelul cu calea ferată pe DN 2 B, obţinând în acest mod sume de bani pe care le-au cheltuit cumpărând în principal ţigări şi băuturi alcoolice.
        Cauza a fost înaintată Judecătoriei Făurei.
        Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre rejudecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.