COMUNICAT
02.02.2021

 



               
               Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
             
La data de 30.01.2021, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Galaţi, arestarea preventivă a unei persoane, cercetată în calitate de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
                Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi dispunând arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
                Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 29.01.2021, inculpatul a sustras, de la o persoană fizică, un autoturism marca Audi, pe care l-a condus pe drumurile publice din municipiul Galaţi, deşi se afla sub influenţa alcoolului şi avea dreptul de a conduce suspendat. Pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, a intrat în coliziune cu un autoturism Renault, condus de o altă persoană, proiectându-l pe acesta într-un autoturism marca Skoda, parcat pe partea dreapta a carosabilului. Urmare impactului, autoturismul condus de inculpat a fost proiectat în alte trei autoturisme parcate, rezultând rănirea a trei persoane. Imediat după producerea evenimentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, abandonând autoturismul la faţa locului.
                Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
                Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.