COMUNICAT
22.01.2021

              Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
           
La data de 21.01.2021, procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Făurei, arestarea preventivă a două persoane, cercetate īn calitate de inculpaţi, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a infracţiunii de tālhărie calificată.
            Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Făurei dispunānd arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din materialul probator administrat pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, īn seara zilei de 20.01.2021, īn jurul orei 2030, avānd feţele acoperite, inculpaţii au pătruns fără drept īn curtea şi apoi īn locuinţa unei persoanei, īn vārstă de 85 ani, dintr-o localitate a judeţului Brăila, au exercitat asupra acesteia ameninţări cu acte de violenţă şi au sustras, īn acest mod, o sumă de circa 800 lei.
            Menţionăm faptul că, la data săvārşirii faptei, un inculpat se afla sub control judiciar īntr-o altă cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Bacău.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.