COMUNICAT
07.01.2021

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
           
La data de 06.01.2021, procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Galaţi, arestarea preventivă a unei persoane, cercetată īn calitate de inculpat, pentru săvārşirea, īn concurs şi īn stare de recidivă, a două infracţiuni de tālhărie calificată.
            Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi dispunānd arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din materialul probator administrat pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 04.01.2021, īn jurul orei 0500, pe timp de noapte, inculpatul, fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive şi prin folosirea de acte de violenţă, a deposedat o persoană de sex feminin, care se deplasa pe trotuarul aferent străzii Mihai Petrini, din mun. Galaţi, după care a părăsit īn fugă locul faptei.
            La aceeaşi dată, īn jurul orei 0600, acelaşi inculpat, aflāndu-se īn zona unui bloc din cartierul IC Frimu al municipiului Galaţi, a atacat o altă persoană de sex feminin, īmpingānd-o din spate şi provocānd astfel căderea ei la sol, după care i-a smuls rucsacul pe care īl purta īn spate, părăsind, din nou, īn grabă locul faptei.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.