COMUNICAT DE PRESĂ
08.10.2019
 



                    Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
                    La data de 04.10.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tālhărie calificată, prevăzută de dispoziţiile art. 233 din Codul penal raportat la art.234 alin.(1), lit. c, d Cod penal, cu aplicarea art.77 lit.a şi d Cod penal.
                    Din materialul probator administrat īn cauză, s-a reţinut că, īn noaptea de 27/28.09.2019, īn jurul orelor 03.30 cei doi inculpaţi īmpreună cu alte persoane, respectiv doi suspecţi minori şi doi făptuitori minori, īn timp ce se aflau īn extravilanul localităţii Valea Cānepii din judeţul Brăila, prin agresiuni fizice exercitate asupra persoanei vătămate, respectiv au lovit-o cu un corp contondent şi cu membrele inferioare īn zona capului, cauzāndu-i acesteia leziuni traumatice pentru a căror vindecare s-au recomandat 2-3 zile de īngrijiri medicale, au deposedat-o de un telefon mobil īn valoare de 578,40 lei şi de suma de 258 lei.
                    Cererea a fost admisă, instanţa dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi, pentru 30 de zile, īncepānd cu data de 04.10.2019, pānă la 02.11.2019, inclusiv.
                    Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
                    Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.