COMUNICAT DE PRESĂ
26.09.2019
 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Albu Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, prevăzută de art. 32 alin.(1) din Codul penal raportat la art. 218 alin.(1) şi (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal.
În fapt, s-a reţinut că, într-o zi din luna aprilie 2019 şi în data de 01.09.2019, în jurul orei 1630, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Albu Ion a încercat să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de 5 ani, exercitând acte de constrângere psihică şi profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei spre judecare, situaţie care nu poată să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.