COMUNICAT DE PRESĂ
26.09.2019

 
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 24.09.2019, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Galaţi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, arestarea preventivă a doi inculpaţi, autori ai infracţiunii de tālhărie calificată, faptă prevăzută de art.233 din Codul penal raportat la art. 234 alin.(1) lit.a) şi c) din Codul penal cu aplic. art. 77 lit.a) din Codul penal şi a unei inculpate pentru săvārşirea infracţiunii de complicitate la tālhărie calificată, faptă prevăzută de art.48 alin.(1) din Codul penal īn referire la art.233 din Codul penal raportat la art. 234 alin.(1) lit.a) şi c) din Codul penal cu aplic. art. 77 lit.a) din Codul penal.
Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi, dispunānd arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, pentru săvārşirea infracţiunilor menţionate anterior, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 24.09.2019 pānă la data de 23.10.2019, inclusiv.
Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment a rezultat că, īn seara de 23.09.2019, īn jurul orei 1730, īn baza unei īnţelegeri prealabile, cei doi inculpaţi, fiind īnarmaţi cu un cuţit şi cu o bātă, avānd feţele acoperite cu materiale textile, prin folosirea de ameninţări şi violenţe, i-au sustras persoanei vătămate suma de 700 lei şi un ceas marca Rolex. Actele de agresiune s-au petrecut īntr-un apartament din municipiul Galaţi, īnchiriat de cei doi inculpaţi īmpreună cu inculpata (complice la săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată), īn contextul oferirii de către aceasta a unor servicii sexuale persoanei vătămate.
Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.