COMUNICAT DE PRESĂ
18.09.2019Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 18.09.2019, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 18.09.2019 pānă la data de 17.10.2019, inclusiv, a inculpatului Broască Marian Alin, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie, prevăzută de art. 233 din Codul penal cu aplicarea art.35 alin.(1), (2) din Codul penal şi art. 41 alin.(1) din Codul penal.
Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment s-a reţinut că, la data de 14.09.2019, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, īn intervalul orar 1120-1315, inculpatul Broască Marian Alin a urmărit două persoane vătămate, iar īn momentul īn care a avut reprezentarea că nu poate fi observat de alte persoane, le-a smuls lănţişoarele de aur din zona cervicală.
Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului Broască Marian Alin, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie, prevăzută de art. 233 din Codul penal cu aplicarea art.35 alin.(1), (2) din Codul penal şi art. 41 alin.(1) din Codul penal.
Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.