COMUNICAT DE PRESĂ
04.09.2019
 


Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 03.09.2019, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Făurei a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Făurei arestarea preventivă a inculpatului Albu Ion, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă de viol, prevăzută de art. 32 alin.(1) din Codul penal raportat la art. 218 alin.(1) şi (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal.
Cererea a fost admisă de judecătorul competent, dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Albu Ion, pe o perioadă de 30 de zile.
Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut că, īntr-o zi din luna aprilie 2019 şi īn data de 01.09.2019, īn jurul orei 1630, acţionānd īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi aflāndu-se sub influenţa băuturilor alcoolice, Albu Ion a īncercat să īntreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, īn vārstă de 5 ani, profitānd de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.
Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.