COMUNICAT DE PRESĂ

21.08.2019

 

  

 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            La data de 20.08.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea, au solicitat Judecătoriei Focşani luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul C.V. cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol, prevăzută de dispoziţiile art. 218 alin.(1), alin.(3) lit. a, b, c din Codul penal (4 acte materiale), cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal.
            Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru 30 de zile.
            Din materialul probator administrat pānă īn acest moment īn cauză, s-a reţinut că, īn perioada 2016-2018, la diferite intervale de timp, profitānd de autoritatea părintească exercitată asupra unui membru de familie, īn ocrotirea căruia de afla, dar şi prin imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa de a se apăra, a īntreţinut prin constrāngere un număr de patru raporturi sexuale.
            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.