COMUNICAT DE PRESĂ

01.08.2019

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Īn data de 31.07.2019, procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mīţă Daniel, pentru săvārşirea infracţiunii de agresiune sexuală, prev. art. 219 alin. (1) şi (2) lit.c) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) din Codul penal.

Cererea a fost admisă de judecătorul competent, dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Mīţă Daniel, pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, īn datele de 24.07.2019, īn jurul orei 21:00 şi 28.07.2019, īn jurul orei 21:00, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale adoptate īn vederea satisfacerii unor nevoi sexuale, īn timp ce se afla la locuinţa sa situată īn comuna Galbenu, judeţul Brăila, profitānd de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa īn mod valabil şi promiţāndu-i oferirea de bani şi īnmānarea telefonului său mobil pentru a-l folosi la jocuri virtuale, a efectuat cāt un act de masturbare īn prezenţa unei persoane vătămate minore, īn vārstă de 12 ani, după care, oferindu-i sumele de 10 lei şi respectiv 11 lei, a determinat-o să-l masturbeze īn continuare.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.