COMUNICAT DE PRESĂ

26.07.2019

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi,  este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 25 iulie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi,  au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul I.E. (reţinut) cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie īn stare de provocare, prevăzută de art. 188 alin.(1) din Codul penal īn referire la art. 199 din Codul penal, cu aplicarea   art. 75 alin.(1) lit.a) din Codul penal.  

Din  probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că īn seara zilei de 24 iulie 2019, la locuinţa comună din satul Umbrăreşti, judeţul Galaţi, pe fondul unui conflict spontan şi sub stăpānirea unei puternice tulburări determinată de o provocare din partea victimei I.M., fratele său, inculpatul I.E. a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul īn zona feţei, cauzāndu-i decesul.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi a admis cererea formulată şi a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.