COMUNICAT DE PRESĂ

26.07.2019

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

             La data de 25 iulie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  au solicitat Tribunalului Galaţi,  luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii C.I.C.A. şi P.F.M, cercetaţi sun aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 li.t a şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de dispoziţiile art.371 Cod penal, ambele infracţiuni cu reţinerea dispoziţiilor art. 38 alin.1 Cod penal.

              Din  probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 24.07.2019, în jurul orei 17,30,  aflându-se în incinta unui bar din localitatea Lieşti judeţul Galaţi, inculpaţii C.I., C.A. şi P.F.M. au aplicat multiple lovituri persoanei vătămate M.D. inclusiv în zona vitale, cauzându-i acestuia  traumatism cerebral cu hematom subdural de emisfer drept, traumatism facial cu zone excoriate, fractură malar stânga, fractură oase proprii nazale, leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 80 – 85 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

            În aceeaşi împrejurare, prin exercitarea violenţelor asupra persoanei vătămate inculpaţii au crea o stare de panică şi nesiguranţă persoanelor care se aflau la acel moment în incinta barului din localitatea Lieşti.

             Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de cei trei inculpaţi, pentru 30 de zile.

              Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.