COMUNICAT DE PRESĂ

25.07.2019

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 24 iulie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S.D. (reţinut) şi inculpatul minor M.C. (reţinut), ambii cercetaţi pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal în referire la art. 188 alin.(1) din Codul penal, cu reţinerea art. 77 lit.a) din Codul penal, pentru inculpatul minor şi, respectiv art. 77 lit.a) şi d) din Codul penal, pentru inculpatul major.

Din  probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 23.07.2019, în jurul orei 0030, inculpatul S.D. împreună cu inculpatul minor M.C. şi suspecţii M.F. şi M.I., au aplicat multiple lovituri cu pari din lemn persoanei vătămate S.C., în zona capului, cauzându-i fractură craniană şi hematom extradural, leziuni traumatice care au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate, salvarea acesteia datorându-se intervenţiei chirurgicale efectuate în timp util.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi a admis cererea formulată şi a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.