COMUNICAT DE PRESĂ

12.07.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a inculpatei H.V., cercetată pentru săvārşirea infracţiunii de omor īn condiţii de violenţă īn familie, prevăzută de art. 188 alin.(1) din Codul penal, cu aplicarea art.199 alin. (1) din Codul penal.

            Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila a admis cererea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatei H.V., pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 11.07.2019, pānă la data de 09.08.2019, inclusiv.

            Din materialul probator administrat īn cauză, s-a reţinut că, la data de 10.07.2019, īn jurul orelor 1200, pe raza localităţii Şuţeşti, judeţul Brăila, inculpata H.V., īn vārstă de 53 ani, a aplicat victimei M.V., īn vārstă de 42 ani, cu care avea o relaţie de concubinaj, o lovitură de cuţit īn zona toraco-abdominală, provocāndu-i leziuni care au avut ca urmare decesul acesteia.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.