COMUNICAT DE PRESĂ

02.07.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului :

- Ionaşcu Maricel, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 218 alin. 1 şi 2 Cod penal, tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 233 – 234 alin. 1 lit. a) Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin. 3 lit. a) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 27.05.2019, inculpatul Ionaşcu Maricel, profitând de găzduirea asigurată de către persoana vătămată F.V. şi folosind acte de violenţă extremă şi ameninţări cu moartea asupra victimei, a obligat-o să întreţină un raportul sexual oral şi a supus-o la perversiuni sexuale, provocându-i poli-traumatisme (echimoze, smulgerea părului, tumefacţii echimotice, excoriaţii, infiltrate hemoragice, fractură la colet dinte 31, plagă înţepat – tăiată cu cuţitul, echimoze ambele coapse şi genunchi) care au necesitat din punct de vedere medico-legal 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Totodată, inculpatul Ionaşcu Maricel în timpul actelor de executare a infracţiunii de viol asupra persoanei vătămate, prin folosirea de ameninţări cu moartea, respectiv un cuţit pe care l-a pus la gâtul victimei, a obligat-o pe aceasta să-i remită suma de 180 de lei.

În final, inculpatul Ionaşcu Marciel după consumarea în integralitate a infracţiunii de viol, a continuat să exercite ameninţări cu moartea asupra persoanei vătămate şi a lipsit-o de libertate, context în care a obligat-o să nu părăsească imobilul, să se spele de urmele de sânge şi alte urme biologice, să îi remită un rând de haine noi şi să îi pună la dispoziţie băuturi alcoolice.

Infracţiunile descrise anterior au fost comise de inculpat în stare de recidivă post – condamnatorie, numitul Ionaşcu Marciel fiind în termenul de încercare al liberării condiţionate de 1.398 zile din pedeapsa de 9 ani închisoare aplicată pentru o infracţiune de distrugere prin incendiere urmată de moartea victimei.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei spre judecare, situaţie care nu poată să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.