COMUNICAT DE PRESĂ

18.06.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Axinte Ionuţ, agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de:

- refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de art.337 din Codul penal.

În fapt s-a reţinut că, la data de 08.12.2018, în jurul orei 2200, organele judiciare din cadrul Biroul Rutier Galaţi au fost sesizate prin apel 112 cu privire la faptul că un conducător auto circulă pe str. Brăilei, pe sensul opus de mers, şi că a fost oprit în trafic de alţi participanţi, în dreptul restaurantului Amadeus.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat autoturismul marca WV cu nr. GL.20.DOT, orientat în sensul opus al direcţiei normale de mers, la volanul căruia se afla inculpatul Axinte Ionuţ, acesta prezentând documentele de identificare.

Totodată, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest însă inculpatul a refuzat, astfel că, având în vedere modalitatea în care a fost depistat, dar şi comportamentul neobişnuit afişat de acesta, precum şi incoerenţa în vorbire, poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi urină, pentru a se stabili dacă, la momentul respectiv, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În prezenţa personalului medical, inculpatul a refuzat recoltarea, aspect consemnat de medic în fişa „examen clinic”.