COMUNICAT DE PRESĂ

18.06.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea īn judecată, īn stare de libertate, a inculpaţilor Axinte Ionuţ, agent de poliţie īn cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, şi Rociu Adrian, timonier pe vasul Danube 1, pentru săvārşirea infracţiunii de:

- complicitate la delapidare, faptă prevăzută de art. 48 alin.(1) din Codul penal raportat la art.295 alin.(1) din Codul penal;

- delapidare, faptă prevăzută de art. 295 alin.(1) din Codul penal.

Īn fapt s-a reţinut că inculpatul Axinte Ionuţ, īn contextul relaţiilor create īn timpul executării atribuţiilor de patrulare navală, īn seara zilei de 04.04.2018, īn jurul orei 2200, s-a deplasat la pontonul P178 al Administraţiei Porturilor Dunărea Maritimă Galaţi unde se afla acostată nava Danube 1, cu scopul de a obţine de la timonierul Rociu Adrian diferite cantităţi de motorină pentru uz personal.

Īn acest sens, inculpatul Axinte Ionuţ l-a contactat pe inculpatul Rociu Adrian şi a urcat la bordul navei avānd asupra sa mai multe canistre de motorină.

După ce inculpatul Rociu Adrian a umplut canistrele cu motorină din tancul rezervor al navei şi i-a predat recipientele, inculpatul Axinte Ionuţ a fost prins īn flagrant de un echipaj de poliţie aflat īn patrulare īn zonă.

Conform probelor administrate īn cauză s-a stabilit că motorina sustrasă de inculpatul Rociu Adrian pentru folosinţa inculpatului Axinte Ionuţ provenea din tancul rezervor al navei Danube 1.